Privacy:

De door ons geleverde HD WebCams die op het publieke domein zijn gericht, zijn uitsluitend bedoeld om website bezoekers een sfeervol beeld te laten zien of de website bezoekers informatie te verschaffen over bijvoorbeeld een courante verkeerssituatie. Veelal zijn de HD camera’s dusdanig ingesteld dat geen individuele personen te herkennen zijn. De bestuurbare HD WebCams zijn zo ingesteld dat er slechts beperkt gebruik gemaakt kan worden van de zoom lens. Tevens kan er een grijs Privacy Masker over bepaalde objecten worden heen gelegd in het LIVE beeld, bijvoorbeeld over dit woonhuis langs de Provincialeweg N805:

grijs-privacy-masker

Er worden GEEN bewegende videobeelden opgeslagen. Bij een enkele HD camera worden wel foto’s gemaakt, bijvoorbeeld om de voortgang van een bouwproject te kunnen opslaan voor latere bewerking in een time-lapse videoclip. Veelal betreft het hier een groothoek om de hele bouw te kunnen laten zien en is het geen beeld met een telelens en zijn zowel de werknemers als bezoekers niet goed te herkennen. Een beeld voor het foto-archief wordt automatisch via een tijdsinterval gemaakt, bijvoorbeeld ieder uur van 09:00u tot 16:00u op werkdagen, waarvan de tijdsduur van de opname slechts 1/25 sec. is.

Er wordt op geen enkele manier gebruikt gemaakt van de HD camerabeelden die op het publieke domein staat gericht m.b.t. persoonsregistratie (WBP: Wet Bescherming Persoonsgegevens) zoals deze is omschreven in de ‘richtlijn Cameratoezicht’ opgesteld door het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) en het Europees ‘Verdrag tot bescherming van personen met betrekking tot de geautomatiseerde verwerking van persoonsgegevens’.

Uiteraard worden wel bewegende videobeelden opgeslagen van HD camera’s die geplaatst zijn bij bedrijven en organisaties waarvan de camera niet gericht staat op het publieke domein. Deze HD camera’s worden gebruikt voor IP camerabewaking om de eigendommen van de bedrijven of organisaties te beschermen.

Meer informatie over privacy en camera toezicht vindt u op Wikipedia.

Mocht u echter vragen hebben over privacy m.b.t. een door WebCam.NL geleverde HD camera, vult u dan s.v.p. ons contact formulier in en wij zullen dan spoedig uw vragen beantwoorden.