• ...hoe krijg ik de LIVE webcam beelden op een website?
  eenvoudig: kopieer de HTML code van onze pagina die wij aan u verstrekt hebben, bijvoorbeeld http://hdtv.webcam.nl/dam/ en plaats deze op uw eigen website in uw eigen huisstijl, bijvoorbeeld http://www.amsterdam-dam.com/webcam.html. Bekijk de volgende LIVE camerabeelden van onze klanten op hun eigen website:

  - - - - - A - - - - -
  Almere Heembouw
  Amsterdam RAI #1
  Amsterdam RAI #2
  Artesis hogeschool
  Auditorium Palma
  - - - - - B - - - - -
  gemeente Blokzijl
  - - - - - C - - - - -
  Catharina Ziekenhuis
  Cura Glass
  - - - - - D - - - - -
  Deventer Rivierenwijk
  Deventer Stadhuiskwartier
  Deventer Stadhuiskwartier II
  Deventer Havenkwartier
  Dierenpark Amersfoort
  Dierenpark Amersfoort - welpcam
  - - - - - E - - - - -
  gemeente Elburg
  Emmes Rokin Amsterdam
  - - - - - F - - - - -
  Provincie Friesland
  - - - - - G - - - - -
  De Gelderse Poort
  Provincie Gelderland
  Gelderlandplein
  Gemeente Blokzijl
  Gemeente Elburg
  Gemeente Groesbeek
  van Gijs
  - - - - - H - - - - -
  Haag Wonen
  vliegveld Hilversum
  Hoek van Holland cam
  Hoenderik tricht
  - - - - - J - - - - -
  Janco de Jong
  - - - - - K - - - - -
  Koopcentrum Lisse
  - - - - - L - - - - -
  Leiden - waagblok
  Leiden - het plein
  Lisse tennisvereniging
  - - - - - M - - - - -
  Meinerswijk, Arnhem
  - - - - - N - - - - -
  Natural High, Zeeland
  - - - - - O - - - - -
  Oostenrijk, Saalbach-Hinterglemm
  Ouddorp - Klepperstee
  - - - - - P - - - - -
  PWN technologies
  - - - - - Q - - - - -
  H.V. & C.V. Quick
  - - - - - R - - - - -
  Restaurant Aan Zee Oostvoorne
  Residenz Hochalm
  Rondeel eieren
  - - - - - S - - - - -
  Sealife
  Smits Koffiehuis
  Smitma
  SOS zeehond #1
  SOS zeehond #2
  Sports at Sea
  - - - - - T - - - - -
  tennisvereniging LTC
  Tricht de hoenderik
  - - - - - V - - - - -
  VVV Ameland
  van Gijs
  Vliegveld hilversum
  - - - - - Z - - - - -
 • ...ik zie geen LIVE camerabeeld?
  Ga naar de webcam en onder het LIVE beeld kiest u de link GEEN BEELD?. Nog steeds geen beeld? Heeft u wel flash geïnstalleerd maar nog steeds geen beeld? Klik met uw rechtermuis knop op het lege webcam beeld, instellingen (settings), kies tabblad (scherm), verwijder vinkje bij "hardware versnelling inschakelen" en sluit instellingen.
 • ...wat is de beste webcam resolutie?
  De http://buiten.webcam.nl/ heeft 2 verschillende modellen, respectievelijk 1 MegaPixels met een maximale resolutie van 1280x800 pixels of 5 MegaPixels met een maximale resolutie van 2560x1920 pixels. De bestuurbare http://ptz.webcam.nl/ dus met Pan/TIlt/Zoom kent ook 2 modellen, resp. een maximale resolutie van 1280x720 pixels of 1920x1080 pixels. (FULL HD)
 • ...heb ik een computer nodig op de locatie?
  Nee. U heeft geen computer nodig op de locatie. Alle WebCam.NL apparatuur beschikken over een interne computer met een netwerk uitgang en worden direct op het netwerk- of adsl-, vdsl- of kabelmodem aangesloten.
 • ...kan een logo in het LIVE beeld worden gezet?
  Ja, het is geen enkel probleem om een logo in het beeld te plaatsen, bijvoorbeeld het auditorium of aquaduct of aloha beach. Het logo moet een 24 bits Bitmap formaat zijn. (*.bmp) en kan eenvoudig geplaatst worden in de HD camera met X en Y coordinaten.
 • ...hoeveel website bezoekers kunnen er tegelijkertijd kijken?
  Er kunnen duizenden bezoekers tegelijkertijd naar de LIVE streaming WebCam beelden kijken zoals wij nu ook hebben bij de HD RobotCam op de Dam, Kalverpolder, Aloha, etc. De LIVE beelden worden getoond via onze streaming video servers die in het computercentrum staan van KPN in Amsterdam.
 • ...Privacy en LIVE WebCam beelden?
  De WebCam beelden worden constant overschreven en dus niet opgenomen, hierdoor valt de WebCam.NL apparatuur buiten de Privacy wetgeving. Veel meer informatie kunt u lezen op onze Privacy pagina.
 • ...worden de LIVE camera beelden opgenomen?
  Nee.
 • ...wat voor internet verbinding heb ik nodig?
  de UPLOAD capaciteit van uw internet verbinding is van belang, dat is eenvoudig te achterhalen via bijv. www.speedtest.nl U kunt al een LIVE WebCam beeld laten zien in 800x500 pixels met 30 beelden per seconde bij een upload snelheid van slechts 512 Kbit/sec.
 • ...wordt ons netwerk zwaar belast?
  Nee. De WebCam.NL apparatuur maakt alleen gebruik van de UPLOAD capaciteit van uw internet aansluiting en er is maar 1 connectie; namelijk met onze streaming video server. Tevens kunt u in de WebCam.NL apparatuur aangeven hoeveel bandbreedte er gebruikt mag worden, bijv. 384 Kbit/sec., 512 Kbit/sec., 768 Kbit/sec. en kunnen we de camera voorzien van extra beeld compressie, enz.
 • ...werkt de IP camera met Power-over-Ethernet? (PoE)
  Ja, alle WebCam.NL HD camera's werken met Power-over-Ethernet (PoE) 802.11af standaard. Hetgeen betekend dat er alleen een Cat5. netwerkkabel naar de locatie van de HD webcam getrokken moet worden en de IP camera ook voorzien wordt van spanning. Er is dus geen aparte 220V aansluiting nodig. De PoE voeding wordt meegeleverd met alle HD camera's.
 • ...wat is een streaming video server?
  De WebCam.NL streaming video servers staan in een snel datacenter in Amsterdam en halen de LIVE beelden rechtstreeks uit de HD (PTZ) IP camera. Bezoekers kijken dus via onze streaming video servers naar de LIVE beelden. De internet verbinding waarop de HD (PTZ) IP camera is aangesloten wordt ontzien, er is immers maar 1 connectie nodig. Een groot aantal bezoekers kan naar de LIVE beelden kijken in HDTV beeldkwaliteit zonder vertraging.
 • ...waarom lopen jullie beelden zo vloeiend?
  De WebCam.NL camera's maken gebruik van H.264 compressie en er is maar 1 connectie met de camera: namelijk met onze streaming video server. De streaming video server haalt de beelden uit de HD camera en men kijkt dus via deze server en niet rechtstreeks op het IP adres van de HD camera; daarom lopen de beelden zo vloeiend. De LIVE beelden worden dus getoond via onze streaming video servers die in het computercentrum staan van KPN in Amsterdam.
 • ...ik krijg Application rejected connection te zien?
  Onze streaming video servers controleren vanaf welke website de LIVE getoond mogen worden. De fout-melding 'Connection failed: Application rejected connection' krijgt u alleen te zien als het LIVE beeld op een website staat die niet in onze streaming video server accesslist voorkomt. Wij voorkomen hiermee dat derden met uw LIVE webcam beelden meer bezoekers naar hun website proberen te krijgen. (deep-linking)
 • ...waarom leveren jullie alleen HD camera's?
  Ja, alleen HD camera's; het prijsverschil met ouderwetse D1 camera's is dermate laag dat wij alleen camera's leveren met HDTV beeldkwaliteit. Tevens is de beeldresolutie dan 16:9 (of 16:10) i.p.v. het 'vierkante' 4:3 formaat.
 • ...leveren jullie ook cameramasten?
  Ja, wij hebben zelfs mobiele cameramasten die geschikt zijn om op een plak dak te plaatsen van 2 meter of 4 meter hoog. Bekijk onze informatie pagina over onze mobiele cameramast.
 • ...installeren jullie ook?
  Ja. Meer informatie staat op onze installatie pagina.
 • ...onderhoudscontract nodig?
  Nee. De WebCam.NL apparatuur is robuust uitgevoerd en er is geen onderhoudscontract nodig. De fabrieksgarantie is 3 jaar.
 • ...geen kabel- of telefoonlijn, geen internet.
  Als er wel 220V netspanning op de locatie aanwezig is maar (nog) geen telefoonlijn of internet, dan kunt u gebruik maken van onze draadloze oplossingen; via WiFi of UMTS.
 • ...geen 220V, werkt de HD WebCam met een zonnepaneel?
  Het gebruik van een zonnepaneel en onze HD WebCams luistert erg nauw. Het Kiwa keuringsinstituut schrijft over zonnepanelen: "Helft haalt niet het gewenste rendement, kwart gaat eerder kapot." Kortom, een windmolentje zoals deze in de watersport veel gebruikt wordt en accu's is een beter alternatief, als het onmogelijk is om een 220V aansluiting te realiseren.
 • ...wat voor abonnement heb ik nodig bij UMTS?
  U heeft een KPN internet zakelijk abonnement nodig van 8Gb data verkeer. Wij kunnen ook het KPN abonnement voor uw organisatie aanvragen en indien gewenst aan uw organisatie factureren 1x per jaar i.p.v. KPN iedere 2 maanden.
 • ...heb ik op de locatie wel een goede KPN UMTS dekking?
  U kunt de locatie via de website van KPN controleren of er een goede UMTS dekking is. Het betreft de website http://www.coveragechecker.nl/ GPRS voldoet niet, UMTS of HSDPA wel.
 • ...ander UMTS abonnement dan van KPN, kan dat?
  Nee, een andere provider dan KPN werkt niet. KPN is de enige provider die bi-directioneel verkeer ondersteund en vaste IP nummers afgeeft, andere providers zoals Vodafone, T-Mobile, Telfort, Tele2, enz. doen dat niet.
 • ...kan de camera werken met bewegingsdetectie?
  Ja, alle WebCam.NL camera's voor binnen of buiten hebben interne bewegingsdetectie hard- en software. De opgenomen videobeelden zijn uiteraard van HDTV beeldkwaliteit! Bekijk de 3 videoclips onderaan de demo pagina of bekijk een still image van 1280x800 pixels.
 • ...hoe bestuur ik de camera?
  Ga naar één van onze HD Pan/Tilt/Zoom dome camera's op demo.webcam.nl en klik op het beeld voor LIVE video. Wanneer u dan LIVE beeld ziet, kunt u onder het beeld een andere camera positie (Preset) kiezen.
 • ...kan er ook geluid bij?
  Ja, echter is geluid voor onze HD camera's die buiten opgesteld staan zijn niet wenselijk; u hoort veel ruis door de wind en hinderlijke omgevingsgeluiden. Bekijk en luister naar de HD Pan/Tilt/Zoom camera in Genemuiden. Geluid komt beter tot zijn recht bij onze HD camera's die binnen opgesteld staan.
 • ...kan de camera in direct zonlicht?
  Ja. Alle HD camera's geschikt voor buiten hebben een auto-iris lens, m.a.w. deze gaat dicht- of open bij meer- of minder daglicht. Het is echter wenselijk om de HD camera dusdanig te plaatsen dat er niet vol zonlicht in schijnt, dit komt niet ten goede van de beeldkwaliteit. Wij hebben HD camera's geplaatst langs de kust, in wintersportgebieden, Spanje, enz. waar veel zonlicht is.
 • ...kunnen de camerabeelden achter een wachtwoord?
  Ja. U kunt uw camerabeelden afschermen achter een gebruikersnaam en wachtwoord.
 • ...kan een camera achter een raam geplaatst worden?
  Nee, een HD camera achter een raam plaatsen veroorzaakt hinderlijke licht reflecties en onscherpe beelden.
 • ...wat is een Pan/Tilt/Zoom camera?
  een Pan/Tilt/Zoom camera is een beweegbare camera waarmee u op afstand de camera kunt bedienen. Bijvoorbeeld van links naar rechts (Pan) en op & neer (Tilt) al dan niet met zoom. Onze HD RobotCam is een Pan/Tilt/Zoom camera met HDTV beeldkwaliteit in 1280x720 pixels of zelfs FULL HD met 1920x1080 pixels.
 • ...kan ik de camerabeelden via mijn android telefoon of tablet bekijken?
  Ja. Bekijk onze android pagina. Alle moderne android apparaten v2.3+ (Gingerbread of hoger) kunnen direct de LIVE WebCam beelden bekijken via de ingebouwde videoplayer. Oudere android apparaten kunnen o.a. via de gratis app RockPlayer de live streaming camera's bekijken.
 • ...kan ik de camerabeelden via mijn iPhone of iPad bekijken?
  Ja, gewoon in Safari, dus geen extra app nodig! Bekijk onze iOS pagina.
 • ...ik zie geen LIVE beeld op mijn iOS apparaat.
  LIVE weergave van onze HD (PTZ) camera's op een iOS apparaat werkt zoals u kunt zien op onze iOS pagina. Indien er geen LIVE beeld op uw iOS apparaat met Safari zichtbaar is, kijk dan of het HD camera beeld wel werkt via een computer. Heeft u op uw computer wel LIVE beeld in uw webbrowser? Controleer dan tegelijkertijd of het LIVE beeld dan ook op uw iOS apparaat zichtbaar is. (Apple eist een continue data-verbinding voor weergave van LIVE beelden in iOS.)
 • ...WebCam beelden lokaal opslaan?
  Ja, u kunt de beelden lokaal opslaan in HDTV beeldkwaliteit opslaan op de interne SD kaart (optioneel) of op een NAS (Network Attached Storage) of computer.
 • ...welke afstand kun je overbruggen met WiFi?
  Het bereik van onze wifi.webcam.nl set is max. 5 Km. (5000 meter) Het is van belang dat de paneelantennes elkaar kunnen zien (inline-of-sight) en niet gehinderd worden door (stalen) constructies.
 • ...leveren jullie ook naar het buitenland?
  Ja. Wij leveren met UPS en u kunt via de website van de UPS koeriersdienst uw zending volgen, naar waar ook ter wereld.
 • ...camerabeelden 's nachts?
  Ja, onze HD camera's zijn infra-rood gevoelig en hebben een dag- en nachtstand. Ze schakelen automatisch om naar zwart/wit beelden als er onvoldoende licht is. Wanneer er ook een infra-rood straler geplaatst wordt dan zijn de beelden 's nachts zeer helder van kwaliteit! Bekijk een voorbeeld van onze camera in het neushoorn verblijf.
 • ...time-lapse video?
  Ja, onze HD camera's sturen automatisch beelden naar een archiefmap en u kunt u dan een time-lapse videoclip maken, bekijk onze Station Westervoort time-lapse videoclip.
 • ...verhuren jullie ook camera's?
  Ja, het is echter goedkoper om de HD camera aan te schaffen indien de huurtermijn langer dan 3 maanden is. Veel van onze HD camera's worden na bijvoorbeeld een bouwproject gebruikt om het parkeerterrein van het nieuwe pand te bewaken via de interne bewegingsdetectie hard- & software.
 • ...ZOOM capaciteit HD PTZ dome camera?
  De ZOOM capaciteit van de HD PTZ dome camera http://ptz.webcam.nl/ is 18x optisch, in de praktijk betekend dat dat een kentekenplaat op een afstand van 200 meter ( lengte van 2 voetbalvelden! ) te lezen is. Wij kunnen tevens een model leveren tegen een meerprijs met 30x optische zoom bekijk het strand aan http://hdtv.webcam.nl/katwijkaanzee/.
 • ...afmetingen van de HD PTZ dome camera?
  De HD PTZ dome camera is niet groot, exclusief de beugel is hij slechts 18.3cm breed (rond) en 19.5cm hoog. (ter grootte van een volleybal)
 • ...wat is het stroom verbruik van de HD (PTZ) camera?...
  De HD PTZ camera verbruikt maar 30Watt, dus 1 uur vermogen van 30 Watt (0,30 kW) = 0,03 x 1 uur = 0,03 kWh x EUR. 0,25 = EUR. 0,0075 dus 365 dagen x 24 uur x EUR. 0,0075 = EUR. 65,70 per jaar. (1kWh kost ongeveer 0,025 euro oftewel 2.5 eurocent)
 • ...kunnen meerdere bezoekers tegelijkertijd de HD PTZ camera besturen?
  Er kunnen duizenden bezoekers tegelijkertijd naar de LIVE beelden van de HD PTZ dome camera kijken. De Pan/Tilt/Zoom bediening kan worden ingesteld dat er bijvoorbeeld 15 sec. geen andere camera positie gekozen kan worden zoals bij de Dam camera. De HD PTZ dome camera kan ook automatisch via een tijdsinterval naar een andere camera positie draaien, bijvoorbeeld: Urk, Wijk aan Zee en Lisse.
 • ...waar vind ik jullie Algemene Voorwaarden?
  U kunt nu onze Algemene Voorwaarden lezen indien uw webbrowser pdf documenten ondersteund of downloaden door de link Algemene Voorwaarden te bewaren, via uw rechter muisknop en 'Bewaar als...'