WebCam.NL in de media.


Stacks Image 67
"Een oplettende kijker merkte via een webcam op dat het jonge beest al twee dagen niet meer kon eten, doordat de bek dichtgeplakt zat door klei, uitwerpselen en gras." Lees het originele artikel en bekijk een videoclip van de redding. UPDATE: "Het ooievaarskuiken dat vorige week met een dichtgeplakte snavel werd gered uit een nest op de steenfabriek in Meinerswijk gaat het redden." Lees het volledige artikel.
bron: de Gelderlander.


Stacks Image 72
"In de havenkom van Urk is door de gemeente een webcam geplaatst die speciaal bedoeld is voor ouderen die slecht ter been zijn. Door de camera kunnen zij zien wat er zich allemaal in de haven afspeelt. De voorziening was een wens van de partij Hart voor Urk.

In verzorgingstehuis Talma Haven worden de beelden van de webcam rechtstreeks op een televisie weergegeven. Ouderen kunnen dan zien hoe bijvoorbeeld een schip te water gaat. De webcam schakelt automatisch tussen verschillende posities." Bekijk het volledige
artikel.
bron: Omroep Flevoland.
Greetings. You have the best webcams I have ever seen! They all work, there are no ads, and they are fast and clear.
Gary - Cheyenne, Wyoming, USA
Stacks Image 95
Webcams langs provinciale wegen - De webcam heeft voor burgers een soort buienradar functie, aldus de gemeentewoordvoerder. "Het is een informatie-instrument. Mensen kunnen zien of het ter plaatse druk is en of ze daarop moeten anticiperen."
"De webcams zijn niet bedoeld om daders van verkeersovertredingen op heterdaad te kunnen betrappen."
bron: de Stentor.


Stacks Image 100
NOS Jeugdjournaal - Webcams bij zwangere neushoorn. "Ben je hoogzwanger, zetten ze een camera op je stal. Neushoorn Saar van Dierenpark Amersfoort kan ieder moment bevallen en vanaf vandaag kun je haar live volgen via de webcam. Als de neushoorn bevalt, is ze ongeveer 480 dagen in verwachting geweest. Op dit moment lijkt er nog niets aan de hand, maar Saar kan dus ieder moment een kleintje krijgen. Vanaf vandaag is ze LIVE te volgen." bron: video NOS Jeugdjournaal.


Stacks Image 105
"De geboorte van babyneushoorn Sunanda is door vele stemmers gekozen tot leukste geboorte van een zoogdier 2012."
"Het is geweldig dat de bezoekers voor ons dierenpark hebben gestemd. De geboorte van Sunanda is natuurlijk ook wel heel bijzonder geweest. Er hebben tijdens de bevalling zo’n vijftienduizend mensen live meegekeken via de webcam op onze site!" bron: Dierenpark Amersfoort.

Congratulations! ~ You're in the EarthCam Top 10!
EarthCam.
Stacks Image 117
Stacks Image 119
Stacks Image 125
Stacks Image 123
Stacks Image 121


Stacks Image 130
Autisten zeer geschikt bij cameratoezicht.
"Mensen met autisme zijn waarschijnlijk zeer geschikt om in het bedrijfsleven als operator bij cameratoezicht te werken. Dat schrijft het Dagblad van het Noorden. Sociale werkvoorziening Noorderkwartier in Schagen onderzoekt samen met TNO of dit uit Engeland overgewaaide idee ook in ons land werkt.
Het gaat om autisten met een wat lager IQ. Zij worden minder snel afgeleid door nevengedachten en verveling. Daardoor zijn zij beter in staat om waardevolle waarnemingen te doen."
bron: De Telegraaf.


Stacks Image 137
"Het KLPD stelt een onderzoek in naar het vastgelopen vrachtschip bij Wijk aan Zee. Zaterdag worden de kapitein, de loods en de boordwerktuigkundige van het Filipijnse schip gehoord."

link:
Live webcamstream
bron: NOS.nl
Langs deze weg wil ik allen bedanken die het mogelijk hebben gemaakt om de live beelden te kunnen volgen van de stranding en berging van het vrachtschip bij Wijk aan Zee. Actuelere nieuwsgaring is er niet. Proficiat.
R.F.F., Den Helder
Stacks Image 62
Webcam op dak Zaans Museum - "Genieten via bestuurbare webcam. Ontdek deze veenweidepolder zelf vanuit uw luie stoel. Kijk voor een voorproefje eens op de nieuwe bestuurbare webcam. Deze is mogelijk gemaakt door de gemeente Zaanstad, de provincie Noord-Holland en het Zaans Museum. Hij staat bovenop het dak van het Zaans Museum, aan de rand van de polder."
bron: Stichting Kalverpolder.


Stacks Image 65
Webcam stadsbrug - Nijmegen is dringend toe aan een tweede oeververbinding. De oude Waalbrug - destijds de grootste overspanning in Europa - dateert uit 1936. Volg de bouwwerkzaamheden op de webcam. De camera filmt vier locaties: Vasim, zuidoever, noordoever en bouwplatform. Het duurt enkele ogenblikken voor de camera overschakelt naar de volgende locatie.

bron: Gemeente Nijmegen.


Stacks Image 85
LEIDEN - De bouw van een omstreden tijdelijke garage tegenover de Morspoort is per webcam te volgen. Via http://bouw.webcam.nl/leiden is momenteel het boren van funderingspalen te zien. De komende twee weken worden er daarvan 143 palen geboord. De boorgaten gaan tot een diepte van 14 meter en worden elk gevuld met twee kuub beton. Er is gekozen voor boren in plaats van heien, omdat dit minder geluidsoverlast en trillingen veroorzaakt. bron: Leidsch Dagblad.


koeienbingo
KoeienBingo! - Melkunie had een ludieke actie op touw gezet zodat bezoekers 3 weken lang, iedere dag via hun facebook pagina een weekend konden winnen bij "Het Betere Boeren Bed". Bekijk de KoeienBingo! videoclip. Bezoekers op de facebook pagina konden eenvoudig op hun KoeienBingo! kaart 5 koeien uitkiezen en om 16:00u kon men via onze LIVE HD camera de passerende koeien volgen. De koeien waren uitgerust met een RFID tag.


baby olifant
AMERSFOORT - De aanstaande bevalling van de Aziatische olifant Indra van Dierenpark Amersfoort is vanaf maandagmiddag live via internet te volgen. Het dierenpark heeft daartoe drie webcams in het olifantenhok opgehangen. De geboorte van een jong olifantje is na 22 maanden zwangerschap aanstaande, denken de verzorgers van de moederolifant. Vorig jaar november keken ruim 15.000 mensen midden in de nacht rechtstreeks mee naar de bevalling van een neushoorn in de Amersfoortse dierentuin. bron: NU.nl
Ik vind de service die je verleent uitstekend, je bent praktisch altijd bereikbaar, beschikbaar en bereid om te helpen.
Benschop Multimedia.
help
Amsterdam - "Help! Ik heb een hondenleven". In ruil voor sponsoring verblijf je minimaal 12 uur in één van onze ruime hondenkennels. Zo ondervind je aan den lijve hoe het leven van een hond in het asiel van de toekomst eruit ziet. Echter met 1 groot verschil: jij neemt je laptop, tablet en/of telefoon mee en haalt via je eigen JustGiving actiepagina zoveel mogelijk geld binnen. Met een webcam op je snufferd. - UPDATE: meer dan € 41.000 gedoneerd. bron: DOA.


babyolifantje
DierenPark Amersfoort - Babyolifant van zo’n zeventig kilo geboren! Amersfoort heeft er een hele bijzondere bewoner bij gekregen. Na bijna 22 maanden zwangerschap is moeder Indra vanochtend rond half 6 bevallen van een kerngezonde babyolifant. Het is nog niet duidelijk of het een jongen of een meisje is. Indra was tijdens de bevalling samen met haar dochter Kina. De bevalling was live te volgen via de webcams. bron: Dierenpark Amersfoort.


Stacks Image 154
ING doneert namens jou € 1 aan UNICEF. Help een kind in Ethiopië naar school en zet online een lichtje aan in onze kerstboom op Schiphol Plaza. Je naam verschijnt vanzelf in de boom. tussenstand op 31-dec-2012: Er is al € 202.896 voor UNICEF opgehaald. Er kunnen nog 47.104 lichtjes in de kerstboom aangezet worden, zodat de ING het maximale bedrag van € 250.000 kan doneren. bron: UNICEF.


Stacks Image 150
de Amsterdamse regionale zender AT5 RTV-NH gebruikt ieder dag LIVE webcam beelden van de http://zuidas.webcam.nl/ camera om de actuele verkeerssituatie te laten zien. Het betreft LIVE beelden van de ring A10 zuid, waarop ook het rai/zuid/wtc treinverkeer te zien is. Het AT5 ontbijtnieuws programma gebruikt een iPad om de streaming video beelden te laten zien. bron: AT5.


Stacks Image 168
Winkeliersvereniging Koopcentrum Lisse (KCL) heeft in de Kanaalstraat een webcam geplaatst. Via www.koopcentrumlisse.nl zijn de beelden live te bekijken. De webcam is gemonteerd aan de gevel van de SNS Bank. Met de live beelden van de winkelstraat hoopt KCL meer bezoekers naar haar site te trekken. KCL streeft naar meer webcams in Lisse, bijvoorbeeld op het Vierkant en bij de bollenvelden. Om privacy redenen worden de beelden niet opgenomen. bron: Leidsch Dagblad.
We hebben vele positieve reacties gekregen omtrent de webcam van zowel consumenten als onze leden. De website wordt zo'n 400% tot 500% meer bezocht.
Koopcentrum Lisse
Stacks Image 146
Webcams op de Dam. Uiteraard doen de omroepen er op 30 april alles aan om de inhuldiging van prins Willem-Alexander tot koning zo goed mogelijk in beeld te brengen. Maar dankzij de moderne techniek zijn we anno 2013 niet meer alleen afhankelijk van de programmamakers in Hilversum. Nederland telt tegenwoordig ook een aantal webcams die 24 uur per dag uitzenden en een daarvan is te vinden op het pand van Madame Tussauds aan de Dam in Amsterdam. Peter Austin van WebCam.NL: "Als extra service plaatsen we dezer dagen een extra camera bij de Dam, zodat we onze bezoekers ook beelden vanuit een ander standpunt kunnen aanbieden." bron: Computer Idee Nr. 10


Stacks Image 174
Koninginnedag 2013 - Kroning 2013. In aanloop naar Koninginnedag en Koninginnedag zijn er op WebCam.NL bijna 169.000 pagina's bekeken in 24 uur! Bezoekers bleven gemiddeld 5 minuten de website pagina's bekijken. Op het hoogtepunt tijdens de balkon scene op dinsdagochtend 30-apr-13 tussen 10:30u en 10:45u werden er meer dan 400 webpagina's per minuut verzonden. De WebCam.NL servers staan in het KPN data-centrum in Amsterdam. bron: Google.


Stacks Image 179
Op de Dam staat vandaag opnieuw een lange rij voor de Nieuwe Kerk. Rond kwart voor elf staat een lang lint nieuwsgierigen opgesteld op het plein voor de ingang van de kerk. Van 10 uur in de ochtend tot 10 uur uur 's avonds kunnen bezoekers zich vergapen aan de versieringen die voor de inhuldiging van Koning Willem-Alexander zijn aangebracht. De lange rij is mooi te zien via de webcams. bron: AT5.


Stacks Image 186
GoSupermodel eiPad actie! Begin Mei hebben wij een HD camera gericht op een broedkast bij rondeel eieren waarmee je een iPad kon winnen als je zou raden welk ei het eerst zou uitkomen. Deze kuikencam is in 3 dagen ruim 62.000x bekeken waarvan 49.000 uniek, dus bezoekers kwamen ook steeds terug om te kijken of er een ei was uitgekomen. In het HD camera archief is goed te zien dat van het groepje eieren links Jacqueline als eerste d'r snavel door het ei heen brak op 12-mei-13 om 19:46u en 47 sec. bron: GoSupermodel.
Het draait super, buitengewoon mooi beeld.
B. Breman, Genemuiden.
Stacks Image 197
"Professionele webcams brengen de hele wereld bij u thuis."
Al 15 jaar zit Peter in de Business die WebCam.NL heet. Inmiddels heeft
hij meer dan 120 professionele webcams in den lande geïnstalleerd en daar buiten. Deze webcams zijn vrij toegankelijk voor ieder die dit wenst. Daarnaast heeft Peter talloze andere die niet publiekelijk toegankelijk zijn, maar bedrijfsmatig worden gebruikt, geïnstalleerd. Denk daarbij bijvoorbeeld aan bewakingsdoeleinden. Zittend achter je computer word je een blik gegund op de meest actuele situatie op de Dam, Dierenpark Amersfoort, het strand in Wijk aan Zee, Hoek van Holland en Brouwersdam, Zeeland. Kijk via de webcam hoe druk het is bij de milieustraat alvorens je afreist met je grof vuil. Werp een blik op snelwegen en je ziet of er veel of weinig verkeer is. Bekijk actuele weersomstandigheden; staat er veel wind, is het glad of regent het pijpenstelen? Kortom: een actueel beeld, vandaar ook dat lokale overheden en provinciebesturen graag gebruik maken van zijn diensten. Stelt u zich voor dat er een evenement aanstaande is. Daar aan voorafgaand komen de aanvoerwegen, indien gewenst, haarfijn in beeld, zodat politie en organisatie op voorhand maatregelen kunnen treffen de gang van zaken in goede banen te leiden. Op basis van actuele gegevens kan er een verkeersomleiding worden ingepast en wordt veel fileleed voorkomen. Is er sneeuw voorspeld, dan zoomt de verantwoordelijke kantonnier ...lees meer... bron: De Groene Venen.
We hebben veel succes met de webcam. Momenteel staat die in verband met onze nieuwbouw naar buiten gericht. Je ziet de katten lekker buiten zitten en op de achtergrond kunnen de mensen de nieuwbouw volgen. Je wilt niet weten hoeveel berichten wij krijgen als de webcam tijdelijk uit staat of bijvoorbeeld verkeerd gericht staat.
Stichting Kat in Nood.
Stacks Image 227
Maandag 28-okt-2013: met de eerste grote herfststorm zijn er via WebCam.NL op 1 dag meer dan 74.000 webpagina's bekeken; gemiddeld 2.27 pagina's over een periode van 3 minuten en 18 seconden. bron: Google Analytics.


Stacks Image 293
Centrumplan Groesbeek: Wilt u eens even kijken hoe de bouw van het nieuwe centrum vordert zonder dat u daarvoor de deur uitgaat? Dat kan via www.groesbeekcentrum.nl ! Het centrum van Groesbeek ondergaat een metamorfose. U kunt zelf de camera bedienen door middel van een aantal vooraf vastgestelde posities. bron: De Groesbeek.
Hello. Just to say your Palma webcam is absolutely brilliant and that your webcams in general are far superior to anything I have ever seen on any website around the world.
Mike M.
auditorium HD PTZ camera Palma de Mallorca
Over de installatie door de monteur van Webcam.nl (dhr. Peter Austin) kunnen we zeer tevreden zijn, alles heel precies en aandachtig bewerkt en alle energie in de installatie gestoken, met perfect beeld- en geluid-resultaat.
M.P. Kamsma - Heilige Jacobus Parochie.